Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarta z łososiem i brokułami"
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 193
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 173
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 193
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 173
Składniki
Masło pokrój na kawałki, dodaj pozostałe , zagnieć. Wstaw do lodówki na 30 minut. Ciasto rozwałkuj, ułóż w formie, ponakłuwaj widelcem.
Obierz szparagi, utnij zdrewniałe końcówki, gotuj 10 minut w osolonej wodzie. Brokuł umyj, podziel na różyczki, gotuj w osolonej wodzie 5 minut.
W misce roztrzep jajka, dodaj śmietanę, sól, pieprz i starty na tarce ser gouda, wymieszaj. Na cieście układaj brokuł, kawałki łososia, kawałki sera gorgonzola i szparagi, całość polej sosem. Piecz 20 minut w temperaturze 180°C.
CZAS: około 50 minutŹródło: Dobry Tydzień