Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarta z mięsem i grzybami"
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1138
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 628
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 192
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1138
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 628
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 192
Składniki
Na patelni rozpuść masło, dodaj pokrojone w plasterki, oczyszczone grzyby. Smaż 3-5 minut. Zdejmij z ognia i odsącz nadmiar wody. Teraz na patelnię wrzuć mięso. Smaż, dodając keczup, sól oraz pieprz. Dodaj usmażone grzyby i wymieszaj.
Pomidorki umyj i pokrój na ćwiartki. Formę do tarty wyłóż ciastem francuskim. Na cieście ułóż usmażone mięso z grzybami. Na wierzchu rozłóż pomidorki.
Tartę włóż do piekarnika nagrzanego do 200°C i piecz ok. 20-25 minut. Wyjmij, posyp startym serem i ponownie wstaw do piekarnika. Piecz przez około 10-12 minut, aż ser się roztopi.Źródło: Na żywo