Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta z mięsem i mozzarellą"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 256
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 45
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 33
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 74
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 82
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 256
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 45
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 33
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 74
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 82
Składniki
??Liście buraka lub szpinaku umyj w zimnej wodzie, przełóż do miski, zalej mlekiem i zblenduj.
??Dodaj jajko, mąkę, proszek do pieczenia, oliwę oraz przyprawy, po czym całość dokładnie wymieszaj za pomocą miksera.
??Formę do tarty wysmaruj tłuszczem i posyp bułką tartą. Wlej ciasto i piecz około 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 200°C.
W tym czasie podsmaż mięso wraz z pokrojoną w krążki cebulą. Dodaj rozgniecione widelcem pomidory z puszki i groszek konserwowy. Zagęść mąką kukurydzianą.
Rozłóż farsz na tarcie. Na wierzchu ułóż kawałki mozarelli i posyp przyprawami.
Piecz potrawę 20 minut.
Czas przygotowania: 50 min, ilość kalorii na 1 porcję: 350, stopień trudności: średnie, cena: 5,5 zł.
<strong>Przepis przysłała Renata Pyzik z Tarnogóry</strong>Źródło: Telemax