Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tarta z miętowym kremem"
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 59
Danie obiadowe z wykorzystaniem makaronu jest proste w przygotowaniu, wzbogac...
Odsłon: 94
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 157
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 29
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1126
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 537
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 59
Danie obiadowe z wykorzystaniem makaronu jest proste w przygotowaniu, wzbogac...
Odsłon: 94
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 157
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 29
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1126
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 537
Składniki
Mąkę przesiej na stolnicę. Dodaj masło, cukier puder oraz jajko. Szybko zagnieć ciasto. Zawiń je w folię i włóż do lodówki na 20 minut. Schłodzone ciasto rozwałkuj na cienki placek. Formę do tarty posmaruj tłuszczem. Wylep plackiem. Ciasto ponakłuwaj widelcem. Piecz 20-30 minut w temp. 200 st.
Żelatynę namocz, odstaw, aby spęczniała.
Twarożek utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym. Wymieszaj ze śmietaną. Żelatynę rozpuść, podgrzewając, domieszaj do masy serowej. Rozdziel ją, połowę masy połącz z likierem. Na podpieczonym spodzie rozsmaruj jasny krem, potem krem miętowy.
Obie warstwy przemieszaj widelcem, aby powstał marmurkowy wzorek. Tartę schładzaj 3 godziny. Przed podaniem udekoruj różą z melona oraz listkami mięty.
ok. 45 min, chłodzenie ok. 3 godzin, 1 porcja ok. 370 kcal, ok. 1,40 zł za porcję.Źródło: Tina