Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarta z musem malinowym i serem"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 265
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 36
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 85
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 265
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 36
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 85
Składniki
Mąkę przesiej, posiekaj nożem z masłem, dodaj cukier, żółtko, zagnieć ciasto. Schłodź. Rozwałkuj, wyłóż nim dno formy.
Maliny zagotuj z cukrem i sokiem z cytryny, przetrzyj przez sitko. Odłóż kilka łyżek soku do dekoracji. Mus zmiksuj z twarogiem, masłem, mąką, cukrem i jajkami. Wyłóż na spód, piecz 45 minut w temperaturze 180°C. Wystudź. Śmietanę ubij z cukrem na sztywno, wyłóż ją na wierzch ciasta. Polej sokiem malinowym, posyp płatkami.
Czas: około 1,5 godziny.Źródło: Dobry Tydzień