Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tarta z różnymi serami i buraczkiem"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1754
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 252
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 119
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1754
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 252
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 119
Składniki
Przesiej mąkę z solą, wymieszaj z posiekanym masłem, dodaj wodę, szybko wyrób ciasto, schłódź je w lodówce pół godziny. Rozwałkuj, wyłóż na wysmarowaną masłem blachę, ponakłuwaj widelcem, przykryj papierem do pieczenia, obciąż fasolą, piecz 20 minut.
Buraki zawiń w folię aluminiową, piecz 1,5 godziny w temp. 180°C. Ostudź, obierz, trzy buraki pokrój w plastry, jeden zetrzyj na tarce. Białka ubij z solą, dodaj żółtka, mocno ubij. Dodaj śmietanę, ubij. Wsyp sól, pieprz, tymianek. Na cieście ułóż plastry buraków, ser kozi i fetę. Zalej masą jajeczną. Zapiekaj w temperaturze 180°C przez 30 minut. Pod koniec pieczenia posyp jeszcze fetą i jednym startym burakiem.
Czas: około 1,5 godziny.Źródło: Dobry Tydzień