Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta z serem brie i ricottą"
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5591
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 383
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 87
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5591
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 383
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 87
Składniki
8 porcji • i pieczenie: 1 godz. 45 min • 450 kcal/porcja • 3 zł/porcja
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Natłuść formę 21 x 29 cm. Wyłóż formę ciastem, dociśnij, wyrównaj jego brzegi.
Przykryj ciasto papierem do pieczenia i obsyp z wierzchu suchą fasolą lub ryżem (aby nie porobiły się bąble w czasie pieczenia). Wstaw ciasto do piekarnika na 20 minut. Po tym czasie wyjmij na chwilę, zdejmij ostrożnie papier z fasolą i piecz jeszcze 10 minut. Wyjmij z piekarnika i wystudź.
W misce wymieszaj oba sery, tymianek i jajko. Przypraw do smaku. Wylej masę na ostudzone ciasto. Plastry jabłek ułóż na wierzchu, posmaruj dżemem. Piecz 40 minut.Źródło: Olivia