Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tarta z szynką i szparagami"
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 77
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10578
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 243
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 65
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 198
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 77
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10578
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 243
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 65
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 198
Składniki
Zagnieść ciasto z mąki, masła, żółtek, wody i szczypty soli. Wstawić na godzinę do lodówki.
Szparagi umyć, obrać, odciąć twarde końcówki. Wrzucić na osolony wrzątek i gotować 10 minut. Szynkę pokroić w cienkie plastry, pomidory w ósemki.
Wyłożyć ciastem formę do tart, piec 15 minut w 200°C. Rozłożyć na cieście szparagi i szynkę. Śmietanę roztrzepać z jajami, wymieszać z natką. Zalać tartę, na wierzchu ułożyć pomidory, posypać tartym serem. Piec 30 minut w temp. 200°C.
ok. 105 minutŹródło: Twoje Imperium