Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarta z wędzonką i porem"
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 61
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8921
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 127
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 33
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 280
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2917
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 61
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8921
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 127
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 33
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 280
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2917
Składniki
Ciasto francuskie rozłóż w naczyniu do tarty i podpiecz w piekarniku.
Miąższ z dyni pokrój na kawałki razem z wędzonką i porem.
Usmaż na patelni, dodaj sól, pieprz i tymianek.
Nałóż farsz na tartę. Zalej wszystko jajkami zmiksowanymi ze śmietaną z dodatkiem soli i posyp tartym serem.
Piecz 30-40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.Źródło: Kurier TV