Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta z wędzonymi szprotkami"
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 30
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 125
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 108
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 106
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 30
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 125
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 108
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 106
Składniki
Ciasto wyłóż na blachę i podpiecz chwilę w piekarniku. Cebulę i paprykę pokrój w kostkę, posyp solą i zeszklij na patelni. Dodaj miód z sokiem cytrynowym i smaż 2-3 minuty. Wymieszaj z tymiankiem i czarnym pieprzem.
Na cieście rozsmaruj śmietanę połączoną z solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Na wierzchu ułóż przygotowane warzywa oraz wędzone szprotki.
Włóż tartę do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz ok. 15 minut.Źródło: Kurier TV