Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na tartę ze szparagami
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 88
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5950
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 90
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 88
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5950
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 90
Składniki
Z podanych składników zagnieć ciasto. Wylep nim dno i boki tortownicy. Wstaw do lodówki na 30 minut, aby ciasto się schłodziło. Po schłodzeniu na tarte nakłuć widelcem i położyć pergamin, na pergamin nasypać coś na obciążenie (u mnie fasola). Podpiekać przez 15 minut w temperaturze 180 stopni. Po upływie tego czasu zdjąć pergamin i podpiekać jeszcze ok 10 minut bez obciążenia do momentu aż ciasto się zarumieni.
Na podpieczone ciasto układamy szparagi i posypujemy kukurydzę. Jajka roztrzepujemy z śmietanką, mlekiem i serem. Doprawiamy przyprawami i wylewamy na tarte. Wszystko razem jeszcze zapiekamy przez 15-20 minut.