Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tarta ze szpinakiem, pomidorami i mozzarellą.
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 118
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 139
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 843
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 169
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 93
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 560
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 118
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 139
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 843
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 169
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 93
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 560
Składniki
Na patelni rozgrzać olej, dodać szpinak oraz około 1 łyżeczkę soli i podgrzewać, aż szpinak się rozmrozi. Dusić przez około 10 minut.
Pomidory pokroić w kostkę, dodać do szpinaku i dusić, mieszając, aż do odparowania wody, następnie zdjąć z płyty grzewczej i przełożyć do innego naczynia aby nadzienie nieco przestygło.
Zimne masło, mąkę i około 1/2 łyżeczki soli posiekać, a następnie zagniatać dłonią, aż składniki połączą się w jednolitą masę.
Do przygotowywanego ciasta dodać jajko, zagnieść kruche ciasto, uformować w kulę i włożyć do lodówki na około 30 minut.
Formę do tarty lekko natłuścić. Ciasto rozwałkować na koło o średnicy nieco większej niż średnica formy.
Rozwałkowane ciasto przenieść do formy, docisnąć do dna oraz boku i ponakłuwać widelcem.
Ciasto piec przez około 15 minut w temperaturze 190 stopni Celsjusza.
Do przestudzonego szpinaku dodać jajko i dokładnie wymieszać. Tak przygotowane nadzienie wyłożyć na podpieczone ciasto.
Mozzarellę pokroić w plastry i ułożyć na wierzchu szpinaku.
Tartę z nadzieniem piec w temperaturze 190 stopni Celsjusza przez około 20 minut w piekarniku z włączonymi grzałkami górną i dolną.