Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ozorki wieprzowe to cenne źródło witamin szczególnie z grupy B, potas, fosfor...
Odsłon: 62
Pełna smaku sałatka, idealna do pracy lub na lekką kolację. Szparagi, rukola,...
Odsłon: 33
Przypominają omlety, ale są cieńsze, bardziej aksamitne i większe. Mowa o nal...
Odsłon: 1025
Naleśniki Suzette to klasyczny francuski deser, który swoją historią sięga aż...
Odsłon: 28
Ozorki wieprzowe to cenne źródło witamin szczególnie z grupy B, potas, fosfor...
Odsłon: 62
Pełna smaku sałatka, idealna do pracy lub na lekką kolację. Szparagi, rukola,...
Odsłon: 33
Przypominają omlety, ale są cieńsze, bardziej aksamitne i większe. Mowa o nal...
Odsłon: 1025
Naleśniki Suzette to klasyczny francuski deser, który swoją historią sięga aż...
Odsłon: 28
Składniki
1. mąkę wysyp na stolnicę, dodaj bardzo zimne masło, posiekaj, dodaj jajko, sól i śmietanę, szybko zagnieć, wstaw do lodówki,. 2. czonek i cebule posiekaj, podduś na maśle, dodaj szpinak, duś do odparowania wody, dopraw solą, pieprzem i oregano, przestudź, 3. formę do tarty wyłóż papierem do pieczenia, ciasto rozwałkuj, wyklej dokładnie formę, piec ok 15 min w 200 st, 4. farsz wyłóż na podpieczone ciasto, na farsz rozłóż pokrojoną fetę, jajka wymieszaj ze śmietaną, dopraw solą i pieprzem, zalej tarte, piec od 25 min w 180 szt, pod koniec pieczenia posyp mozarellą, wstaw jeszcze na kilka minut, dobra na ciepło i na zimno smacznego