Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20657
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 50
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5189
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 50
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20657
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 50
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5189
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 50
Składniki
z podanych składników na ciasto wyrobić podkład i wylepić formę ,schłodzić.
Cebulę pokroić w pióra przesmażyć aż zmięknie.odstawić.Filet pokroić w kostkę,ser również.Liście szpinaku wypłukane wrzucić na głęboka patelnię podlać kilkoma łyżkami wody i poczekać aż zwiędną po czym odcedzić odcisnąć i grubo posiekać wrzucić do cebuli.
Na ciasto ułożyć filet ser ,cebulę ze szpinakiem.Mleko lub śmietankę wymieszać z jajami dodać przyprawy i wyciśnięty lub drobno posiekany czosnek,zalać tą mieszaniną tartę i zapiekać w piekarniku nagrzanym do 220 stopni aż ciasto się zrumieni a nadzienie "zsiądzie".Dla podwyższenia kaloryczności można wierzch posypać tartym serem