Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tartaletki polane sosem"
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 59
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 66
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 59
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 66
Składniki
Ciasto: zagnieć z podanych składników, włóż do zamrażalnika na 30 min. Foremki posmaruj olejem, wylep ciastem. Piecz 20 min w 170 °C.
Krem: czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej, przestudź. Śmietanę ubij, wymieszaj z czekoladą, kakao i skórką pomarańczową. Nałóż do tartaletek.
Sos: podgrzewaj, aż cukier się rozpuści, a jagody staną się błyszczące. Schłodź i wylej na krem.
Czas przygotowania 25 min, ilość porcji 8 cena za porcję 1,20 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie