Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tartaletki warzywne"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 256
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 45
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 33
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 74
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 82
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 256
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 45
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 33
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 74
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 82
Składniki
Mąkę wsyp do miski. Dodaj pokrojone w plasterki zmrożone masło, roztrzepane żółtko, zimną wodę i sól. Całość zagnieć, owiń w folię i włóż na kwadrans do zamrażarki. Następnie wylep ciastem foremki do tarty i podpiecz je w piekarniku rozgrzanym do 200°C.
Brokuł podziel na różyczki i ugotuj na półtwardo w garnku na parze. Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na oleju. Włóż do miski i wymieszaj z kukurydzą, groszkiem, roztrzepanym jajkiem i śmietaną. Całość dopraw według uznania.
Nałóż farsz do tartaletek, posyp startym serem i piecz jeszcze 10 minut.
Czas: 60min. 1 porcja = 250 kcal.Źródło: Kurier TV