Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tartaletki z pieczarkami i wędzoną rybą"
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 94
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 13867
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 39
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 19
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 72
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 185
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 94
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 13867
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 39
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 19
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 72
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 185
Składniki
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Kosmala z Czarnolasu</strong>
Ciasto: masło zagnieć z olejem, mąką, jajkami i łyżeczką soli na elastyczne ciasto. Wylep foremki do tartaletek (również boki).
Farsz: pieczarki obierz, pokrój na plasterki. Natkę posiekaj, ryby pokrój w paski. Jajka lekko roztrzep, oprósz solą. Posmaruj ciasto w foremkach.
Na wierzchu ułóż pieczarki i wędzoną rybę, posyp natką, solą i pieprzem. Piecz ok. 30 minut w temp. 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie