Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tartaletki ze szparagami, z ziemniakami i ricottą"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 157
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 19
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 83
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 405
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19578
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 157
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 19
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 83
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 405
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19578
Składniki
90 minut • 8 porcji • 420 kcal/porcja • 3 zł/porcja
Przygotuj spód z podanych składników, zawiń w folię i zostaw na 20 minut.
Obierz ziemniaki i gotuj 20 minut. Odcedź. Przełóż do miski, dodaj ricottę i starannie wymieszaj. Dodaj posiekaną natkę, miętę, skórkę i sok z cytryny, jajka. Całość dokładnie wymieszaj.
Rozgrzej piekarnik do 190 st. C. Foremki na minitarty wylep przygotowanym ciastem i piecz 10 minut.
Posiekaj czosnek i podsmaż na oliwie z szalotką i kawałkami szparagów. Ziemniaczaną masę wyłóż na upieczony spód, na wierzchu ułóż zblanszowane szparagi z cebulką. Zapiekaj ok. 10 minut. Można posypać parmezanem lub fetą.Źródło: Olivia