Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tatar z matiasów"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 58
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 58
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Składniki
Matiasy opłucz, zalej połową mleka, odstaw na pół godziny. Matiasy osącz, zalej resztą mleka, dodaj pokrojoną cebulę, odstaw w chłodne miejsce na godzinę.
Ogórek i paprykę pokrój w drobną kostkę. Ogórki osącz z soku. Natkę posiekaj. Matiasy osącz z mleka, opłucz, pokrój w drobną kostkę. Wymieszaj z warzywami (matiasy i warzywa powinny być po połowie).
Majonez połącz z keczupem, musztardą i śmietaną, przypraw. Polej wymieszane z warzywami matiasy, dobrze połącz. Odstaw na pół godziny w chłodne miejsce.
Czas przygotowania 15 min, ilość porcji 2, cena za porcję 2,30 zł
Matiasy po wymoczeniu możesz skropić octem i odstawić na 10 minut – dzięki temu nabiorą twardości. Ciekawie będzie też smakował dodatek posiekanych konserwowych pieczarek.Źródło: Chwila dla Ciebie