Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja propozycja na piątkowy obiad, trzeba trochę urozmaicać posiłki. Jajecznica w naleśniku, polecam.
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5272
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 102
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5272
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 102
Składniki
1. Zaczynamy od farszu, jajka wbijamy do miski, dodajemy pokrojone w kostkę warzywa i posiekany szczypiorek oraz doprawiamy pieprzem i solą 2. Smażymy na rozgrzanym masełku, odstawiamy na bok.
3.Do miski wsypujemy mąkę, wbijamy jajko, solimy, wlewamy wodę i stopniowo mieszając łyżką mleko, uważając żeby nie zrobiły się grudki 4. Ciasto wylewamy na patelnie lub na naleśnikarkę i smażymy naleśniki
5. Na każdym naleśniku, na środku układamy farsz jajeczny i składamy ciasto w kopertki 6. Przed podaniem można delikatnie rozgrzać w piekarniku pod przykryciem
7. Smacznego