Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8831
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 197
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 457
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8831
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 197
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 457
Składniki
Dużą blachę wyłóż folią do pieczenia. Spód przykryj warstwą krakersów. Kurki umyj, dobrze osusz i pokrój. Cebulę obierz i posiekaj, uduś na maśle. Dopraw solą i pieprzem. Wystudź. W tym czasie twarożek zmiksuj na gładką masę, wlej śmietanę 18% i dokładnie wymieszaj.
Kremówkę ubij na sztywno, wymieszaj z twarożkiem. Dodaj żelatynę rozpuszczoną w 1/2 szklanki letniej wody. Dopraw solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj z kurkami, cebulą oraz posiekaną natką pietruszki. Masę rozsmaruj na krakersach i wstaw do lodówki na 3 godziny. Danie podawaj schłodzone.Źródło: Na żywo