Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Terrina serowa z kurkami"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 285
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 51
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 48
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 91
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 285
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 51
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 48
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 91
Składniki
Dużą blachę wyłóż folią do pieczenia. Spód przykryj warstwą krakersów. Kurki umyj, dobrze osusz i pokrój. Cebulę obierz i posiekaj, uduś na maśle. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Odstaw do przestudzenia. W tym czasie twarożek zmiksuj na gładką masę, wlej śmietanę 18% i dokładnie wymieszaj. Kremówkę ubij na sztywno, wymieszaj z twarożkiem.
Dodaj żelatynę rozpuszczoną w 1/2 szklanki letniej wody. Przypraw solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj z kurkami, cebulą oraz posiekaną rukolą i natką pietruszki. Masę rozsmaruj na krakersach i wstaw do lodówki na 3 godziny. Terinnę możesz posypać uprażonym na patelni sezamem.Źródło: Na żywo