Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Terrina ze szparagami"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9784
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 243
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9784
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 243
Składniki
Sposób przygotowania:
30 dag ziemniaków przeciśnij przez praskę. Resztę pokrój w plastry. Szparagi oczyść i wrzuć na chwilę do wrzącej wody. Do rondelka wlej śmietanę i podgrzej ją (nie gotuj), dodaj rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody żelatynę i majonez. Do masy ziemniaczanej wrzuć oliwki, suszone pomidory, sól i pieprz. Wlej mieszankę śmietanową i wszystko wymieszaj.
Formę na terrinę wyłóż folią spożywczą. Na dnie i po obwodzie formy rozłóż plastry ziemniaków. Następnie wlej masę śmietanową i ułóż szparagi. Terrinę wstaw do lodówki, najlepiej na noc. Przed podaniem pokrój w plastry i podawaj z sosem czosnkowo-śmietanowym.Źródło: Na żywo