Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polskie specjały!
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 246
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 246
Składniki
Podsmażyłam cebulę z ryżem i strartą cukinią, dodałam przyprawy i podlałam całość wodą aby ryż był prawie gotowy. Do schłodzonego ryżu dodałam mięso mielone, zieleninę i jeszcze sól i suszony czosnek.
Formę wyłożyłam papierem, wytłuściłam go i wyłożyłam zblanszowanymi liśćmi kapusty pekińskiej na zakładkę. Farsz podlałam posolonym sosem pomidorowym- u mnie jest żółtych pomidorów stąd ten kolor. Farsz wyłożyłam na dwie warstwy oddzielone, liśćmi kapusty i sosem.
Piekłam około 1 h, torcik przykryłam kawałkiem papieru do pieczenia aby się zbyt mocno nie przypiekł. Na wszelki wypadek formę wstawiłam do większej blaszki gdyby coś chciało wyciec, i wyciekło.
Smacznego :)