Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Torcik grzybowy"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 240
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 28
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 74
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 240
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 28
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 74
Składniki
na 6 porcji:
Z podanych składników zagnieć ciasto. Podziel na 2 części. Jedną wyłóż dno tortownicy i nakłuj widelcem.
Przygotuj farsz. Posiekaną cebulę i umyte, pokrojone grzyby przesmaż na patelni. Dopraw do smaku i zmiksuj. Dosyp bułkę tartą, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, śmietanę oraz jajko – ugotowane na twardo i pokrojone w kostkę.
Gotowe nadzienie wyłóż na ciasto. Przykryj drugą częścią kruchego ciasta. Wierzch posmaruj roztrzepanym jajkiem z solą. Całość posyp kminkiem.
Włóż torcik do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C. Piecz ok. 40 minut. Podawaj lekko przestudzony.
Jadwiga kwiek z ZakliczynaŹródło: Super TV