Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Torcik śledziowy"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 194
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 156
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 18
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 194
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 156
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 18
Składniki
? Śledzie wyjmij z zalewy, opłucz w zimnej wodzie i namocz przez godzinę w mleku.
Buraki ugotuj w osolonej wodzie w skórce razem z marchewką. Gotowe warzywa ostudź, obierz, po czym zetrzyj na grubej tarce razem z kwaśnymi jabłkami. Starte owoce skrop sokiem z cytryny, by nie ściemniały.
Jajka ugotuj na twardo, a następnie potnij w kosteczkę. Cebulę drobno posiekaj.
Na dnie miseczek rozłóż jabłka, cebulkę i pokrojone w paski śledzie. Na nich umieść marchewkę, jajka i buraki. Warstwy przełóż majonezem.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 330. Stopień trudności: średni.Źródło: Telemax