Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczna propozycja na wydanie ze szpinakiem :)
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 105
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 107
Polecam.
Odsłon: 134
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 105
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 107
Polecam.
Odsłon: 134
Składniki
Szpinak dusimy na patelni z masłem i wyciśniętym czosnkiem. Jak szpinak jest już bardzo mięciutki dodajemy ser biały i mieszamy do jednolitej masy i następnie ser zółty oraz przyprawy wg uznania do smaku.
W między czasie pieczemy około 12 dość cienkich naleśników. Każdy wg własnego przepisu. (ja mieszam około 3 szklanek mąki, 2-3 szklanki mleka, szczypta soli, dwa jajka, trochę wody mineralnej)
Kiedy mamy gotowe naleśniki smarujemy każdy naleśnik gotową masą ze szpinaku. ja udekorowałam wierzch serem tartym i mozzarellą ;)
Całość wkładamy do piekarnika na jakieś 20-30min do temperatury 180-200 stopni.