Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Torcik z tuńczyka"
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 64
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8925
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 132
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 34
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 286
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2922
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 64
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8925
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 132
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 34
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 286
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2922
Składniki
Ziemniaki ugotuj w mundurkach, ostudź i zmiel lub przetrzyj przez sito. Dodaj mąkę, jajko, sól i dokładnie wyrób.
Tortownicę wysmaruj masłem i oprósz mąką. Masę ziemniaczaną wyłóż do tortownicy i wygładź wierzch.
Tuńczyka odsącz z zalewy i wymieszaj z pokrojoną papryką. Połóż na ziemniakach.
Śmietankę zmiksuj z jajkami, dopraw solą i pieprzem. Zalej tuńczyka.
Danie wstaw do nagrzanego do 200°C piekarnika i piecz ok. 35 minut.
Podawaj z plasterkami cytryny i koperkiem.Źródło: Telemax