Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tort naleśnikowy z owocami"
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 64
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 196
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 200
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 64
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 196
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 200
Składniki
Mleko miksuję z jajkami, cukrem, mąką i proszkiem do pieczenia. Ciasto wylewam porcjami na rozgrzaną, natłuszczoną olejem patelnię i smażę złociste naleśniki.
Borówki myję. Odkładam 10 dag, resztę zasypuję cukrem i smażę 10 min, studzę. Twaróg miksuję z żółtkami i cukrem wanil. Dodaję 3/4 zimnego musu, ponownie miksuję, ew. dosładzam cukrem pudrem. Dodaję odłożone borówki, mieszam.
Naleśniki przekładam nadzieniem. Tort dekoruję owocami, oprószam cukrem pudrem. Podaję z resztą musu.
<strong>Jadwiga Kwiek z Faściszowy</strong>
Porcja zawiera ok. 420 kcal
Porcja kosztuje ok. 2,60 zł
ok. 50 minŹródło: Tina