Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 35
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 732
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 84
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 200
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 35
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 732
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 84
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 200
Składniki
Mąkę przesiewamy, robimy dołek dodajemy tłuszcz i sól. Zagniatamy elastyczne ciasto, stopniowo dolewając wodę. Formujemy je w kulę, przykrywamy i jeśli mamy czas czekamy około pół godziny. Ciasto dzielimy na 8 części bądź więcej i formujemy kule nie większe niż piłka tenisowa. Rozwałkowujemy na grubośc 1 mm, kładziemy pod przykryciem jeden na drugim. Smażymy na bardzo rozgrzanej patelni z dwóch stron(BEZ TŁUSZCZU!!!) około 30 sekund
Cebulę, pomidory i ogórki kroimy w plastry. Sałatę rwiemy na kawałki a paprykę kroimy w paski.
Majonez i ketchup mieszamy, dodajemy do smaku przyprawy: pieprz, sól, paprykę słodką i ostrą.
Kurczaka myjemy i osuszamy. Kroimy w paski, wrzucamy do miski, zalewamy jogurtem z solą, pieprzem i połową opakowania gyros, dobrze mieszamy. Marynujemy pół godziny w lodówce. Warzywa kroimy w plastry. W misce przygotowujemy sos. Zamarynowane mięso smażymy kilka minut. Na suchej patelni podgrzewamy tortille, zawijamy je z plastrami warzyw i polewamy sosem.