Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na szybki i prosty obiad? Meksykańska tortilla chili con karne w dwóch wariantach - z parówkami i z kurczakiem. Dziś w wersji z parówkami z braku czasu:)
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 157
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 83
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 91
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6434
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 137
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 157
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 83
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 91
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6434
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 137
Składniki
Farsz: Do garnka wlewamy całą zawartość puszki Heinz (chili w sosie pomidorowym) oraz Bonduelle Meksykańskie Chili sin carne, dodajemy kukurydzę konserwową pół puszki (ok 200g), wkrawamy całe opakowanie parówek Sokoliki (5 sztuk), gotujemy pod przykryciem na średnim ogniu ok 5-7 minut. Po zagotowaniu potrawy dodajemy 3/4 szt. średnich ogórków kiszonych (pokrojonych w kostkę) - potrawę należy zamieszać. Do smaku dodajemy przyprawę Chili con carne. * danie można przygotować również z kurczakiem i ulubioną surówką Sos czosnkowy: (porcja do wysmarowania ok 5-6 sztuk placków) 5 stołowych łyżek śmietany 18% wymieszać z 3 stołowymi łyżkami majonezu, wycisnąć 3/4 ząbki czosnku i dodać przyprawy do Gyrosa.
Na rozgrzaną patelnię kładziemy placek tortilli - tylko w celu podgrzania, maksymalnie po minucie z każdej strony aby placek nie zrobił się zbyt twardy - wówczas uniemożliwi nam to złożenie tortilli
Placek smarujemy sosem czosnkowym i dajemy na środek ok 1,5 chochli farszu, całość zawijamy.