Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tortilla z kurczakiem i warzywami
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 105
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 151
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 34
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 134
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 105
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 151
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 34
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 134
Składniki
Kurczaka podzielić na mniejsze kawałki, doprawić przyprawą gyros, dodać łyżkę oleju i wymieszać. Mięso upiekłam we frytkownicy beztłuszczowej w temperaturze 180 stopni przez 10 minut. Nie mając frytkownicy mięso można upiec w piekarniku wydłużając czas pieczenia lub usmażyć na patelni. Tortille posmarować ulubionym sosem, u mnie czosnkowy, wykładamy upieczonego kurczaka, pokrojoną cebulę, pomidory i poszatkowaną sałatę, posypać startym serem. Na koniec jeszcze trochę sosu u mnie słodkie tabasco. Tortille ciasno zwinąć i zapiekać we frytkownicy beztłuszczowej 6 minut w temperaturze 200 stopni. Zamiennie można użyć piekarnika wydłużając czas pieczenia. Smacznego!