Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tortilla z warzywami"
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 180
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 1543
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 311
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 234
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 67
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 180
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 1543
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 311
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 234
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 67
Składniki
Porcja dla 2 osób, czas przygotowania: 45 minut
Buraki obierz i pokrój w długie, niezbyt cienkie słupki. Groszek umyj i osusz. Ugotuj warzywa na parze, najlepiej oddzielnie (ok. 15 min). Następnie ugotuj na parze odcedzoną kukurydzę (też ok. 15 min). Zmiksuj ją, dodaj masło i mleko, jeszcze raz zmiksuj. Dopraw, ale najpierw spróbuj, bo purée z kukurydzy jest smaczne, nawet gdy się go nie posoli.
Rozgrzej patelnię grillową, połóż na niej tortillę i przypiekaj placek minutę z każdej strony. Podgrzaną tortillę posmaruj purée kukurydzianym. Ułóż na placku umyte i osuszone liście sałaty, ugotowanego na parze i pokrojonego buraka i fasolkę. Teraz lekko posyp warzywa solą morską.
Możesz też skropić je sokiem z cytryny. Podwiń ten brzeg placka, który będzie na dole (żeby warzywa nie wypadły), zwiń w rulon. Podawaj na ciepło.Źródło: Twój Styl