Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tortille z łososiem"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1744
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 248
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 116
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1744
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 248
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 116
Składniki
Filet z łososia opłucz, osusz, gotuj 15 minut w bulionie. Wyjmij, odłóż do wystudzenia. Jajka ugotuj na twardo w lekko posolonej wodzie. Odcedź,je, obierz ze skorupek i poczekaj, aż wystygną.
Zimną rybę rozdrobnij widelcem, jajka posiekaj, cebulkę obierz i pokrój w kosteczkę. Twarożek wymieszaj z łososiem, jajkami oraz cebulką. Masę przypraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Tortille podgrzewaj chwilę w piekarniku albo na patelni.
Na plackach rozsmaruj nadzienie. Tortille zwiń, przekrój na pół. Ew. obwiąż szczypiorkiem. Ułóż na talerzu przykrytym sałatą.Źródło: Naj