Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tortille z salami"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 38
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 37
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 38
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 37
Składniki
Tortillę przygotuj samodzielnie: 35 dag mąki, pół łyżeczki soli czosnkowej i łyżkę oleju zagnieć, wlewając niepełną szklankę wody. Kawałki cienko rozwałkuj, usmaż na patelni na oleju.
Pieczarki obierz, pokrój na plasterki. Masło stop na patelni, włóż pieczarki. Przesmaż, podduś. Przypraw do smaku solą. Paprykę oczyść, pokrój w paseczki.
Placki tortilli przekrój na pół (możesz je podgrzać w piekarniku). Każdy posmaruj grubą warstwą pikantnego sosu lub keczupu. Ułóż po liściu sałaty, plaster sera żółtego, salami, pieczarki i pap rykę. Posyp szczypiorkiem i płatkami chili.
Zwiń, zaczynając od dołu, potem uformuj ciasny rulon. Dół możesz przewiązać folią aluminiową lub serwetką, by tortilla dobrze się trzymała.Źródło: Chwila dla Ciebie