Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tortille z serem kozim"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 41
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 41
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Składniki
Bakłażany opłucz i pokrój w cienkie plasterki. Posyp je solą i odstaw na około 20 minut, aby puściły sok. Następnie osusz je i podsmaż na patelni z obu stron do zarumienienia. Cebulę obierz i pokrój w talarki. Opłucz rozmaryn i drobno posiekaj.
Na tortillach rozsmaruj kozi ser, posyp rozmarynem, ułóż plastry bakłażana i cebuli. Każdą tortillę złóż na pół. Blachę wyłóż papierem do pieczenia, ułóż na niej tortille i wstaw do piekarnika.
Piecz przez 8 minut w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 200° C. Danie podawaj na ciepło z sałatką z pomidorów lub sosem śmietanowo-czosnkowym.Źródło: Na żywo