Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czyli pollo alla cacciatora, przepis dla tych wszystkich, którym tęskni się już za włoskimi wakacjami
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 85
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 108
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 670
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 85
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 108
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 670
Składniki
piersi z kurczaka solimy, pieprzymy i odstawiamy na minimum pół godziny
boczek kroimy w kostkę i wysmażamy na dużej patelni, jak już się zrumieni i wytopi układamy go na dnie naczynia żaroodpornego (wybieramy takie z przykryciem), na boczek wylewamy pomidory z puszki oraz wino, przyprawiamy rozmarynem oraz pieprzem
na tłuszczu wytopionym z boczku smażymy piersi z kurczaka, aż nam się zrumienią z obu stron, gotowe przekładamy do naczynia żaroodpornego
na patelni po kurczaku smażymy cebulę i paprykę pokrojone w kostkę oraz drobno posiekany czosnek, solimy, a jak już warzywa zmiękną układamy je na kurczaku
na patelni po warzywach rozgrzewamy olej i wrzucamy pieczarki pokrojone w ćwiartki, solimy i smażymy aż się zrumienią, gotowe przekładamy na warzywa, dodajemy również odsączone oliwki
naczynie przykrywamy i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C na 45 minut, podajemy z bagietką i białym winem, smacznego !!! ;-)