Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polska ryba po grecku nie ma zbyt wiele wspólnego z polską kuchnią. Być może jest to jedynie bardzo daleka inspiracja tamtejszą kuchnią. Nie zmienia to jednak faktu, że jest przepysznym daniem, które musi pojawić się na świątecznym stole. Tak więc zapamiętaj ten przepis i powracaj do niego jak najczęściej.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 40
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 209
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 40
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 209
Składniki
Warzyw obierz, umyj dokładnie i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Cebulę umyj i pokrój w półplastry.
Podsmaż cebulę do zeszklenia, dodaj warzywa i smaż 3-4 minuty. Dodaj sól, liść laurowy, pieprz, ziele angielskie, wodę, koncentrat i trochę cukru. Duś na wolnym ogniu od czasu do czasu mieszając. Dopraw solą w razie potrzeby.
Weź drugą patelnię i usmaż na niej filety. Najlepiej by były tylko częściowo rozmrożone, wtedy nie będą się rozpadać. Odsącz nadmiar tłuszczu na ręczniku papierowym.
Miękkie już warzywa układaj na półmisku na zmianę z rybą. Na górze powinny być jarzyny. Schłodź całość w lodówce i podawaj na stół.