Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tradycyjne chińskie pierożki"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27473
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 165
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 189
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1207
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27473
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 165
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 189
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1207
Składniki
Grzyby namoczyć, posiekać. Imbir obrać, zetrzeć. Kapustę poszatkować, dymkę i koperek posiekać. Wszystko podsmażyć, doprawić solą, pieprzem i sosem sojowym. Wystudzić i wymieszać na jednolitą masę. 2 Z mąki, szczypty soli i ok. szklanki gorącej wody zagnieść ciasto. Rozwałkować na grubość 5 mm, wykrawać kółka, nakładać farsz, zlepiać pierogi. Usmażyć na złoto na oleju, potem na patelnię wlać wodę (do wysokości 1/2 cm). Częściowo przykryć i gotować, aż woda odparuje.
Dobrze jest użyć do tej potrawy oleju sezamowego lub z orzeszków ziemnych – podkreśli jej orientalny charakter.Źródło: Twoje Imperium