Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tradycyjne gazpacho"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 269
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 42
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 87
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 269
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 42
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 87
Składniki
Tosty okroić ze skórki, miąższ pokroić w kosteczkę. Jeden pomidor odłożyć, pozostałe ponacinać na krzyż u nasady, włożyć do bardzo gorącej wody, po minucie wyjąć.
Sparzone pomidory lekko przestudzić, obrać ze skórki, oczyścić z pestek, miąższ pociąć na kawałki. Papryki rozciąć, usunąć gniazda nasienne, strąki pokroić w drobną kostkę.
Czosnek obrać, posiekać i wymieszać z pokrojonymi tostami, kawałkami pomidorów i papryki. Dolać oliwę, zmiksować.
Zupę przyprawić do smaku octem, solą i pieprzem. Schładzać godzinę.
Odłożony pomidor oraz ogórek pokroić w kosteczkę. Gazpacho rozlać do miseczek, posypać kosteczkami warzyw. Udekorować listkami bazylii.
Czas przygotowania: około 25 minutŹródło: Życie na gorąco