Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiadomo, że najsmaczniejsze gołąbki są z dodatkiem smacznego tłuszczu. Dodaję zawsze wędzony boczek.
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 115
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 129
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 798
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 168
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 87
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 501
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 115
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 129
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 798
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 168
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 87
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 501
Składniki
Kapustę sparzyć, obrać liście i ściąć gruby "nerw". Wodę lub rosół zagotować, posolić i wrzucić ryż. Gotować tylko chwilę. Odstawić pod przykryciem. Cebulę drobno pokroić i lekko zeszklić na maśle. Dodać pokrojone pieczarki i całość krótko podsmażyć. Doprawić solą i pieprzem. Mięso i wędzony boczek zmielić. Połączyć z ryżem, wbić jajka, doprawić. Nakładać na liście i ciasno zwijać. Układać w naczyniu żaroodpornym. Na dno naczynia wlać 1/2 litra wody a jeszcze lepiej rosołu lub bulionu, dodać 3 kopiaste łyżki koncentratu pomidorowego, sól, pieprz, odrobinę cukru i 3 łyżki sosu sojowego. Dokładnie wymieszać. Ułożone gołąbki oprószyć dodatkowo z wierzchu solą i pieprzem. Piec w piekarniki około 1,5 godziny w 180 stopniach. Podawać z ulubionym sosem: pomidorowym, koperkowym lub pieczarkowym.