Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tradycyjny chłodnik z botwiny"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 201
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 150
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 201
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 150
Składniki
Botwinę myję, buraczki obieram, wszystko tnę na kawałki. Zalewam wodą (tak by tylko je przykryła) i gotuję do miękkości. Studzę (nie odcedzam!).
Ogórek i rzodkiewki ścieram na tarce. W wysokim naczyniu łączę kefir z jogurtem i buraczki. Dodaję cukier, szczypior, rzodkiewki, ogórek i przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiam solą i pieprzem. Mieszam z koperkiem. Chłodzę w lodówce. Podaję z ćwiartkami jajek.Źródło: Kobieta i życie