Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Trójkąty ze szpinakiem"
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1065
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1417
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 13078
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1065
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1417
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 13078
Składniki
Szpinak rozmroź, smaż na maśle, aż odparuje sok. Włóż pokruszony twaróg i znów smaż chwilę, aż szpinak zgęstnieje. Przypraw solą, pieprzem, ziołami.
Wrzuć posiekany szczypiorek, topione serki i smaż, aż ser się rozpuści. Rozmrożone ciasto pokrój na 8 kawałków.
Na każdy nałóż trochę szpinakowego farszu. Złóż w trójkąt, zlep boki. Żółtko roztrzep z mlekiem i posmaruj rożki (będą się ładnie błyszczały). Wierzch posyp ziołami. Piecz około 15 minut w temp. 180°C.
<strong>Katarzyna Olejnik z Bydgoszczy</strong>
Porcje: 8, : 40 min, Cena: 1,40 zł, Kalorie: 387 kcalŹródło: Takie jest życie