Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W tym odcinku Taniego Gotowania przedstawiamy przepis na Tuńczyka z makaronem penne.
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 32
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2719
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 113
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 106
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 32
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2719
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 113
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 106
Składniki
Zaczynamy od posiekania cebuli i czosnku
paprykę kroimy w kostkę. W garnku rozpuszczamy 2 łyżki oliwy i masła, dodajemy cebulę i podsmażamy ją.
dodajemy paprykę, sól i dusimy pod przykryciem
gdy zmięknie papryka dodajemy brokuł i dalej dusimy, dajemy jej chwilę i podlewamy wodą i dodajemy pieprz
odcedzamy Tuńczyka i dodajemy do reszty wraz z nim wrzucamy czosnek
przyprawiamy papryką słodką i ostrą, bazylią oraz ziołami prowansalskimi dodajemy pomidory i wszystko mieszamy
dodajemy koncentrat pomidorowy, w międzyczasie gotujemy makaron
gotowe danie przyprawiamy parmezanem