Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Twarożek z groszkiem i bobem"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 237
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 24
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 69
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 237
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 24
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 69
Składniki
Wrzuć do wrzątku groszek i gotuj przez 2 minuty. Wyjmij i przelej zimną wodą. To samo zrób z bobem, a gdy ostygnie, obierz go ze skórki.
Utrzyj w moździerzu pół ząbka czosnku ze szczyptą soli. Dodaj łyżeczkę oliwy. Przełóż do miski bób, groszek, utarty czosnek, skórkę i sok z cytryny do smaku, pieprz. Mieszaj do uzyskania gładkiej pasty. W miarę potrzeby dodaj oliwy.
Zgrilluj na patelni grillowej lub w tosterze kromki chleba. Natrzyj je połową ząbka czosnku i odrobiną oliwy.
Nałóż pastę z bobu i groszku na kanapki, na wierzchu połóż ser. Skrop oliwą, udekoruj listkami mięty.Źródło: Olivia