Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Twarożek z kiełkami i rzodkiewką"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9415
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 228
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 509
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9415
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 228
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 509
Składniki
SKŁADNIKI:
Biały ser rozgnieć widelcem, dodając według uznania śmietanę, jogurt lub mleko w takiej ilości, by powstał miękki twarożek.
Rzodkiewki umyj i pokrój w półplasterki, dodaj do twarożku. Dołóż do niego również opłukane i osączone kiełki rzodkiewki. Wymieszaj.
Twarożek możesz doprawić do smaku szczyptą soli, najlepiej morskiej, oraz pieprzem. Nałóż do przygotowanych naczyń i podawaj, np. z grahamkami lub z chrupkim pieczywem.
Śniadaniowy twarożek możesz wzbogacić innymi dodatkami, takimi jak wyłuskane pestki dyni lub słonecznika.
Smacznym i „chrupiącym” dodatkiem do twarożku może być też zielony ogórek.Źródło: Świat kobiety