Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tymbaliki z rybą"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22474
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 92
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22474
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 92
Składniki
Włoszczyznę obierz, pokrój, włóż do garnka i zagotuj. Do gorącego wywaru włóż kawałki ryby, przyprawy i gotuj na średnim ogniu 20 minut. Wystudź i przecedź.
Do każdej foremki nałóż po kawałku ugotowanej marchewki oraz po łyżce groszku konserwowego. Dopełnij kawałkami ugotowanej ryby i jajka. Rozpuść żelatynę i wlej do wywaru. Dokładnie wymieszaj i zalej foremki z rybą do połowy ich wysokości. Wstaw do lodówki i zaczekaj, aż galaretka stężeje.
Następnie dopełnij foremki wywarem i ponownie wstaw do lodówki do całkowitego stężenia.Źródło: Na żywo