Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tymiankowe piersi z kurczaka z boczkiem"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 26
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 80
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 270
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 79
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 26
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 80
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 270
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 79
Składniki
Cukinię zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Z papryk usuń nasiona, miąższ pokrój w cienkie paski. Natkę drobno posiekaj. Pieczarki przekrój na pół. Czosnek zmiażdż.
Piersi podziel na filety i lek ko rozbij. Cukinię wymieszaj z czosnkiem i natką, dopraw, rozłóż na filetach. Poukładaj po kilka pasków papryki. Zwiń roladki, każdą owiń plastrem boczku i zepnij wykałaczkami.
Roladki ułóż w naczyniu żaroodpornym, obłóż pomidorkami koktajlowymi, połówkami pieczarek i gałązkami tymianku. Skrop oliwą, wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C mniej więcej na 40 minut.Źródło: Chwila dla Ciebie