Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tymiankowy halibut"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 41
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 41
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Składniki
Przepis przysłała Ewa Szymczak z Legnicy
Rybę pokrój na 4 równe porcje. Żaroodporne naczynie posmaruj masłem. Ułóż dzwonka halibuta. Skrop sokiem z cytryny. Oprósz solą morską (może być zwykła kuchenna).
Posyp świeżo zmielonym pieprzem oraz posiekanym tymiankiem. Nakryj naczynie folią aluminiową. Wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz 20 min w temp. 180°C.
Rybę posyp posiekanym świeżym tymiankiem i udekoruj cytryną. Podawaj na gorąco, np. z ryżem, pieczonymi ziemniakami oraz ulubioną surówką. Tak samo możesz przyrządzić świeżego dorsza czy łososia.
<strong>Czas przygotowania 35 min, ilość porcji 4, cena za porcję 5,20 zł</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie