Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso zdrowsze, bo gotowane. Racuchy pyszne, z dużą ilością zieleniny i żółtym serem. Brokuły. Sos wyrazisty w smaku. Zapraszam.
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 103
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 626
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 103
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 626
Składniki
Mąkę przesypać do miseczki. Zrobić w środku dołeczek i wsypać cukier, pokruszyć drożdże, zalać dwiema łyżkami ciepłego mleka. Lekko pomieszać drożdże. Poczekać aż się rozpuszczą. Łyżką zagarniać mąkę do środka. Dodać resztę mleka i jajko. Wymieszać dokładnie, żeby nie było grudek. Dodać zieleninę i starty na grubych oczkach żółty ser oraz sól. Pomieszać. Pozostawić w ciepłym miejscu aż ciasto podwoi swoją objętość. Na patelni rozgrzać olej rzepakowy i smażyć zgrabne placki. Odkładać na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Udka z kurczaka dokładnie obrać z mięsa, Usunąć skórki i kości. Mięso poszarpać. Na patelni rozgrzać masło i usmażyć kawałki kurczaka, do zrumienienia. W trakcie smażenia dodać przyprawę do kurczaka po staropolsku. Brokuły ugotować według przepisu na opakowaniu. Śmietanę wymieszać z jogurtem i majonezem. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i łyżkę posiekanego koperku. Dodać sok z cytryny, cukier, pieprz świeżo mielony i sól do smaku. Pomieszać, pozostawić na 20 min, żeby smaki się połączyły. Na racuchach poukładać poszarpane udka z kurczaka w towarzystwie brokuła. Polać sosem czosnkowo-koperkowym. Smacznego.